3. Juridiska fakulteten

Nyheter vid juridiska fakulteten

• Utlysning av projektmedel inom digital humanvetenskap 2017-12-11 Humanvetenskapliga området utlyser projektmedel inom digital humanvetenskap. Medlen kan användas för att genomföra ett mindre forskningsprojekt eller för att skriva ansökningar om externa medel. Sista ansökningsdag är den 31 januari 2018.
  • Nya vicerektorer för Humanvetenskapliga området 2017-11-30 Rektor fattade den 30 november 2017 beslut om att utse Astri Muren och Elisabeth Wåghäll Nivre till vicerektorer för Humanvetenskapliga området för mandatperioden 2018-2020.
  • Valresultat för val av vicerektorer för Humanvetenskapliga området 2017-11-16 Val av ordförande och vice ordförande för Områdesnämnden för humanvetenskap, tillika vicerektorer för Humanvetenskapliga området för mandatperioden 2018-2020, genomfördes elektroniskt under perioden 2017-11-08 till och med 2017-11-15. Resultatet presenteras här.
  • Juridiska fakulteten stödjer #medvilkenrätt 2017-11-15 Juridiska fakulteten vid Stockholms universitet ser med stort allvar på det som framkommer i uppropet #medvilkenrätt och de sexuella trakasserier och kränkningar som kvinnliga jurister i alla branscher vittnar om. Samtidigt tycker fakulteten att det är oerhört viktigt att dessa berättelser kommer till allas kännedom – och vi noterar att några av berättelserna kommer från universitetsmiljöer.
  • Vetenskapsrådet beviljar projektbidrag till Stockholms universitet 2017-11-06 Vetenskapsrådet har fattat beslut om projektbidrag inom humaniora och samhällsvetenskap. 29 ansökningar från Stockholms universitet beviljades bidrag.
  • Förslag till vicerektorer för Humanvetenskapliga området 2017-10-30 Humanvetenskapliga områdets valberedning presenterar sitt förslag till ordförande och vice ordförande för Områdesnämnden för humanvetenskap, tillika vicerektorer för Humanvetenskapliga området för mandatperioden 2018-2020.
  • Högskolepedagogisk temadag: Pedagogiska ambassadörsprojekt 2017 2017-11-30 Välkommen till högskolepedagogisk temadag då arbetet med 2017-års pedagogiska ambassadörsprojekt presenteras. En dag för dig som vill veta mer om utveckling av undervisning i kollegial samverkan.
  • Valresultat för Juridiska fakulteten 2017-10-13 Igår torsdag avslutades valet till dekanat och fakultetsnämnder. Idag presenteras valresultatet. Valberedningens förslag fick flest röster.
  • Did you miss the lecture with Jacqueline Bhabha? Watch the film! 2017-10-02 On September 22, the research initiative Children, Migration & Integration (CMI) at Stockholm University invited members of the staff and the interested public to a guest lecture in Aula Magna with Jacqueline Bhabha, Professor of the Practice of Health and Human Rights at the Harvard Kennedy School in Cambridge, USA.
  • Höstbrev från vicerektor 2017-09-19 Humanvetenskapliga områdets vicerektor Karin Helander tar upp aktuella frågor inför hösten.
  • Jonas Ebbesson Tydliga kriterier minskar risk för besvikelse 2017-09-13 Från och med den 12 september 2017 gäller gemensamma riktlinjer för befordran till professor vid Humanvetenskapliga området.
  • Förslag till sammansättning av dekanat och fakultetsnämnd vid Juridiska fakulteten 2017-09-29 Juridiska fakultetens valberedning presenterar sitt förslag till val av ledamöter i Juridiska fakultetsnämnden, Juridiska fakultetens forskningsutskott och utbildningsutskott samt förslag till val av dekanus och prodekaner vid Juridiska fakulteten för mandatperioden 2018-2020.
  • Forskningsetik och vetenskaplig redlighet - ny seminarieserie inom forskarutbildningen 2017-09-29 Den 31 maj 2017 fattade Områdesnämnden för humanvetenskap beslut om att säkerställa inslag av etik i utbildningen på forskarnivå inom Humanvetenskapliga området.
  • Profilseminarier hösten 2017 2017-09-19 Humanvetenskapliga områdesnämnden fortsätter att arrangera profilseminarier under hösten, ett par av dem i samarbete med några av områdets institutioner. Liksom tidigare kommer seminarierna att behandla spännande institutions- och fakultetsöverskridande ämnen av relevans för undervisning, forskning och forskningssamverkan. Seminarierna är samtidigt en bra mötesplats för möte med kollegor från området.
  • Sommarbrev från vicerektor 2017-06-21 Humanvetenskapliga områdets vicerektor Karin Helander summerar områdets verksamhet och tar upp aktuella frågor inför sommaren.
  • Utlysning av positioner som pedagogiska ambassadörer 2018 2017-08-30 Ansök om position som pedagogisk ambassadör, en möjlighet att leda ett pedagogiskt utvecklingsprojekt inom din egen verksamhet. Projektet ska stimulera den pedagogiska infrastrukturen vid institutionen. Du kommer också att stödja kollegor, leda pedagogiska diskussioner, initiera och driva lärardagar i relation till frågor som är relevanta för dig och dina lärarkollegor.
  • Vårbrev från vicerektor 2017-04-12 Humanvetenskapliga områdets vicerektor Karin Helander berättar om områdets aktuella frågor.
  • Satsningen på barn, migration och integration i full gång 2017-03-22 Universitetsstyrelsen beslutade i november 2016 att tilldela forskningsmedel om 15 miljoner kronor för den tvärvetenskapliga satsningen ”Barn, migration, och integration”. Barnrättscentrum vid Juridiska institutionen är samordnare och förvaltare av satsningen.
  • 2017 års pedagogiska ambassadörer är igång 2017-02-02 Pedagogiska ambassadörer är speciellt utvalda universitetslärare med uppdraget att driva ett pedagogiskt utvecklingsprojekt vid sin egen institution.
  • Nytt utbud av workshopar om undervisning 2017-01-23 Universitetslärare kan utveckla sin undervisning och stärka sig i sin lärarroll genom att delta i workshopar om högskolepedagogik. Därför har nu tagits fram ett omfattande workshop-program, med en workshop i veckan under hela våren.

Juridiska fakultetskansliet

Besöks-/leveransadress kansliet