3. Juridiska fakulteten

Nyheter vid juridiska fakulteten

• Valresultat för Juridiska fakulteten 2017-10-13 Igår torsdag avslutades valet till dekanat och fakultetsnämnder. Idag presenteras valresultatet. Valberedningens förslag fick flest röster.
  • Utlysning av medel för initiering och fortsättning av samarbeten med University of Illinois 2017-10-09 Syftet med utlysningen är att etablera nya och vidareutveckla befintliga forsknings- och utbildningssamarbeten mellan Stockholms universitet och University of Illinois. Sista ansökningsdag är den 1 november 2017.
  • Did you miss the lecture with Jacqueline Bhabha? Watch the film! 2017-10-02 On September 22, the research initiative Children, Migration & Integration (CMI) at Stockholm University invited members of the staff and the interested public to a guest lecture in Aula Magna with Jacqueline Bhabha, Professor of the Practice of Health and Human Rights at the Harvard Kennedy School in Cambridge, USA.
  • Höstbrev från vicerektor 2017-09-19 Humanvetenskapliga områdets vicerektor Karin Helander tar upp aktuella frågor inför hösten.
  • Jonas Ebbesson Tydliga kriterier minskar risk för besvikelse 2017-09-13 Från och med den 12 september 2017 gäller gemensamma riktlinjer för befordran till professor vid Humanvetenskapliga området.
  • Val av vicerektorer, dekanat och fakultetsnämnder inom Humanvetenskapliga området 2017-09-13 Under hösten är det val till dekanat och fakultetsnämnder likväl som val av nya vicerektorer och områdesnämnd. Nu har förslagen från fakultetsnämndernas valberedningar offentliggjorts
  • Förslag till sammansättning av dekanat och fakultetsnämnd vid Juridiska fakulteten 2017-09-29 Juridiska fakultetens valberedning presenterar sitt förslag till val av ledamöter i Juridiska fakultetsnämnden, Juridiska fakultetens forskningsutskott och utbildningsutskott samt förslag till val av dekanus och prodekaner vid Juridiska fakulteten för mandatperioden 2018-2020.
  • Forskningsetik och vetenskaplig redlighet - ny seminarieserie inom forskarutbildningen 2017-09-29 Den 31 maj 2017 fattade Områdesnämnden för humanvetenskap beslut om att säkerställa inslag av etik i utbildningen på forskarnivå inom Humanvetenskapliga området.
  • Profilseminarier hösten 2017 2017-09-19 Humanvetenskapliga områdesnämnden fortsätter att arrangera profilseminarier under hösten, ett par av dem i samarbete med några av områdets institutioner. Liksom tidigare kommer seminarierna att behandla spännande institutions- och fakultetsöverskridande ämnen av relevans för undervisning, forskning och forskningssamverkan. Seminarierna är samtidigt en bra mötesplats för möte med kollegor från området.
  • Sommarbrev från vicerektor 2017-06-21 Humanvetenskapliga områdets vicerektor Karin Helander summerar områdets verksamhet och tar upp aktuella frågor inför sommaren.
  • Utlysning av positioner som pedagogiska ambassadörer 2018 2017-08-30 Ansök om position som pedagogisk ambassadör, en möjlighet att leda ett pedagogiskt utvecklingsprojekt inom din egen verksamhet. Projektet ska stimulera den pedagogiska infrastrukturen vid institutionen. Du kommer också att stödja kollegor, leda pedagogiska diskussioner, initiera och driva lärardagar i relation till frågor som är relevanta för dig och dina lärarkollegor.
  • Vårbrev från vicerektor 2017-04-12 Humanvetenskapliga områdets vicerektor Karin Helander berättar om områdets aktuella frågor.
  • Satsningen på barn, migration och integration i full gång 2017-03-22 Universitetsstyrelsen beslutade i november 2016 att tilldela forskningsmedel om 15 miljoner kronor för den tvärvetenskapliga satsningen ”Barn, migration, och integration”. Barnrättscentrum vid Juridiska institutionen är samordnare och förvaltare av satsningen.
  • 2017 års pedagogiska ambassadörer är igång 2017-02-02 Pedagogiska ambassadörer är speciellt utvalda universitetslärare med uppdraget att driva ett pedagogiskt utvecklingsprojekt vid sin egen institution.
  • Nytt utbud av workshopar om undervisning 2017-01-23 Universitetslärare kan utveckla sin undervisning och stärka sig i sin lärarroll genom att delta i workshopar om högskolepedagogik. Därför har nu tagits fram ett omfattande workshop-program, med en workshop i veckan under hela våren.
  • Julbrev från vicerektor 2016-12-15 Humanvetenskapliga områdets vicerektor Karin Helander sammanfattar hösten och önskar en god jul till alla medarbetare.
  • Höstbrev från vicerektor 2016-09-26 Humanvetenskapliga områdets vicerektor Karin Helander summerar områdets verksamhet och berättar vad som är på gång under hösten.
  • Sommarbrev från vicerektor 2016-06-20 Humanvetenskapliga områdets vicerektor Karin Helander summerar områdets verksamhet och aktuella frågor inför sommarledigheten.
  • Welcome Day for PhD Students 2017-09-26 The Humanities, Social Sciences and Law Faculties are organizing a welcome day for PhD students where various aspects of the PhD program will be discussed. This day is particularly for newly admitted PhD students, but all PhD students are welcome. The Welcome Day is compulsory for PhD students at the Humanities and Social Science faculties.
  • Babyhand. Mostphotos Humanvetenskapliga området satsar på barn, migration och integration 2016-05-10 Stockholms universitet planerar en satsning på 15 miljoner kronor för en samlad forskningsinsats kring barn, migration och integration.

Juridiska fakultetskansliet

Besöks-/leveransadress kansliet